Baner

Posjeta do sada

Posjete Sadržajima : 750105

Pretraži stranice

Na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 5 

Donatori udruge

"jET-SET" VRBANJA
OPĆINA CERNA
GRAD ŽUPANJA


Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „DELTA“ Županja (u daljnjem tekstu UVSPDR „DELTA“ Županja ) 32 270 Županja, Bana Josipa Jelačića 4.

Poslovni račun broj:IBAN:HR 1623600001102836150 ZAGREBAČKA BANKA POSLOVNICA Županja
OIB:14035999483
MB(DZS):01816721


Osnivačka skupština UVSPDR „DELTA“ bila je 09. ožujka 2004. godine. UVSPDR DELTA Županja upisana je 17. ožujka 2004. godine u Registar udruga Republike Hrvatske pod registarskim brojem udruge 16000898 pri Uredu državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Službi za opću upravu (KLASA:UO/I-230-02/04-01/73, URBROJ:2196-05-02-04-02, Vukovar, 17. ožujak 2004. godine).
USPDR-DELTA.HR > Vijesti > Aktivnosti Udruge > "Ajkule" traže javnu ispriku...

"Ajkule" traže javnu ispriku...

"Najoštrije osuđujemo događaj bacanja eksplozivne naprave u dvorište obiteljske kuće gđe. Tamare Kojić i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te dajemo punu potporu policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske u pronalasku počinitelja tog kaznenog dijela. Nedopustivim držimo da se Specijalna jedinica policije Rijeka „Ajkula“ i Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ navodi u tekstu političkih odnosa s političkim konotacijama u spomenutom incidentnom događaju kao i ostalim dnevno političkim izjavama i aktivnostima gđe. Tamare Kojić.

Stresan događaj neopravdava gđu. Tamaru Kojić u iznošenju navedenih izjava s negativnim kontekstom o jednoj od elitnih postrojbi MUP-a RH kako u Domovinskom ratu tako i u ovo mirnodopsko vrijeme stoga tražimo javnu ispriku i najoštrije osuđujemo izjavu gđe. Tamare Kojić, u navodu da je takla „osinje gnijezdo“ govoreći o Specijalnoj jedinici policije „Ajkule“, te držimo da je ista izjava krajnje sramotna i nedopustiva pogotovo što je to izrekla vijećnica Grada Bakra i predsjednica SDP-a Grada Bakra.

Nadalje, pitamo se, hoće li se bez ikakve šire reakcije na ovaj događaj, ovakvim neprimjerenim izjavama i dalje narušavati dostojanstvo hrvatskih specijalaca, ratnika i branitelja u cjelini ili ćemo imati zajedništvo da se u ovakvim trenucima okupimo i zajednički reagiramo u cilju zaštite općeg stanja sigurnosti u društvu , kao i zaštite i časti onih vrijednosti za koje su mnogi stradali i poginuli u Domovinskom oslobodilačkom ratu pri stvaranju naše jedine domovine Hrvatske", navodi se u priopćenju.

Od prvih dana postojanja i do dana današnjeg Specijalna jedinica policije „Ajkule“ ima sjedište na Kukuljanovu, odnosno na području Grada Bakra. "z te su baze pripadnici SJP „Ajkula“ odlazili u obranu i oslobađanje svih krajeva Domovine Hrvatske, od Osijeka do Dubrovnika. Nažalost, u našu bazu na Kukuljanovu nije se vratilo osam, hrvatskih sinova, naših suboraca koji su svoje živote utkali u temelje slobodne domovine Hrvatske za dobrobit svih hrvatskih građana da mogu uživati sve demokratske vrijednosti i načela. Što se tiče Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ navesti ćemo da je ista osnovana 2004.godine, s ciljem okupljanja ratnih veterana kao i sadašnjih pripadnika SJP Rijeka „Ajkula“ , u aktivnostima usmjerenim na očuvanju vrijednosti stečenih Domovinskim ratom, dostojnim obilježavanjem događaja iz Domovinskog rata, čuvanjem uspomena na Domovinski rat u cjelini te u svim ostalim aktivnostima temeljem statuta Udruge. Naša Udruga od osnivanja ima sjedište na Kukuljanovu, a ustrojena je kao županijska udruga s aktivnostima na cijelom području Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske."

"U aktivnostima promicanja ciljeva i projekata Udruga surađuje sa mnogim partnerima i institucijama Republike Hrvatske. Rad Udruge je u potpunosti javan, transparentan i u skladu sa Zakonom o udrugama", navode "Ajkule".

"Mnogi projekti koje Udruga provodi imaju karakter šireg društvenog značaja kako za članove udruge tako i cijelokupnu zajednicu. Zbog svega navedneog Udruga je 2009.godine uputila zamolbu Gradu Bakru za korištenjem kancelarijskog prostora u Domu kulture na Kukuljanovu, što nam je i odobreno temeljem Odluke Gradonačelnika, a za navedni prostor od 10,26 m2 imamo Ugovor o korištenju. Zaštita časti i dostojanstva naših poginulih suboraca, naših heroja Domovinskog oslobodilačkog rata i svih hrvatskih branitelja, kao i očuvanje vrijednosti promicanja i održavanja identiteta postrojbe SJP Rijeka „Ajkula“, jedna je od temeljnih ciljeva i djelatnosti rada Udruge", zaključuje se u propćenju.

izvor:novilist.hr

OBAVIJESTI IZ UDRUGE

OBAVIJEST:DO DALJNJEG SE OBUSTAVLJAJU SVE AKTIVNOSTI UDRUGE.

Evo i šesta godina dođe.Hvala svima koji su pomogli kad je bilo teško!
karta: Rajevo Selo Karta

Više na ovom linku:
https://koronavirus.hr/

PROJEKT"VELEBIT-2020"
Slikovni rezultat za velebit u domovinskom ratu

PORTAL HRT-a POSVEĆEN DOMOVINSKOM RATU
LINK:daniponosa.hrt.hr


Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

20.Obljetnica SJP "Delta"