Baner

Posjeta do sada

Posjete Sadržajima : 732920

Pretraži stranice

Na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 13 

Donatori udruge

"jET-SET" VRBANJA
OPĆINA CERNA
GRAD ŽUPANJA


Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „DELTA“ Županja (u daljnjem tekstu UVSPDR „DELTA“ Županja ) 32 270 Županja, Bana Josipa Jelačića 4.

Poslovni račun broj:IBAN:HR 1623600001102836150 ZAGREBAČKA BANKA POSLOVNICA Županja
OIB:14035999483
MB(DZS):01816721


Osnivačka skupština UVSPDR „DELTA“ bila je 09. ožujka 2004. godine. UVSPDR DELTA Županja upisana je 17. ožujka 2004. godine u Registar udruga Republike Hrvatske pod registarskim brojem udruge 16000898 pri Uredu državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Službi za opću upravu (KLASA:UO/I-230-02/04-01/73, URBROJ:2196-05-02-04-02, Vukovar, 17. ožujak 2004. godine).
USPDR-DELTA.HR > Vijesti > Aktivnosti Udruge > Gotovina i Čermak bili su mi liječnici

Gotovina i Čermak bili su mi liječnici

S Vojislavom Šešeljom u Haagu sam proveo pet godina i jako dobro poznajem njegovu politiku. Pripadnici naših Oružanih snaga Šešelja su 1991. godine dva puta uhitili, pa je političkom odlukom pušten. Jednako je političkim putem pušten i Arkan, kojega smo također uhitili. Arkana jednom, Šešelja dvaput. Kada se, dakle, radi o ljudima koji su danas na najvišim položajima u Srbiji, bojim se da njihova retorika ne može biti drukčija jer ni oni nisu drukčiji.

Pomirljivi nastupi Vas i generala Ante Gotovine, osobito premalo riječi upućenih braniteljima, iziritirale su neke braniteljske udruge. Je li u Vašim istupima trebalo, uz ostalo, više pažnje posvetiti braniteljskoj populaciji?

- Malo smo, kako sam i danas u Zadru govorio, zaboravili na ljude koji su prvi stali na branik domovine. Nekako više spominjemo velike pobjede, no ja uvijek ističem ulogu dragovoljaca i policije kao prve okosnice oružane sile. Trebali bismo više spominjati i ljude poput Janka Bobetka i Zvonimira Červenka, prigodno ih se prisjetiti.

Mi smo prošli tešku priču i znamo koliko vrijedi sloboda, ali isto tako znamo da osveta i mržnja ne vode dobrome. Prema tome, oni branitelji koji bi se na neki način htjeli osvećivati, biti radikalniji, morali bi kopati dva groba, jedan za onoga komu je osvetom namijenjen, i drugi za sebe, jer s tim se ne može živjeti. A mi sebi želimo bolji život.

Vaša supruga javno Vas kritizira da ste i Vi osobno nemarni u čuvanju zdravlja, točnije da zaboravljate uzimati lijekove koji su Vam nužno potrebni nakon operacije srca.

- Eh, kada je godinama o tome brinuo Ivan Čermak. Nisam ništa morao misliti, sve mi je on donosio. Ja sam malo nemaran. A kada je Čermak oslobođen i otišao iz Scheveningena, tu je ulogu liječnika preuzeo Ante Gotovina. Tako je bilo godinama, a sada, kada putujem, jednostavno ne mislim na lijekove. Sada se oslanjam na svoje „specijalce“, mi smo kao velika obitelj, stvorila su se čvrsta prijateljstva i mi to njegujemo - kazao je Mladen Markač.

izvor.B.P.lada kalmeta

OBAVIJESTI IZ UDRUGE

"VELEBIT-2020"
Slikovni rezultat za velebit u domovinskom ratu

PORTAL HRT-a POSVEĆEN DOMOVINSKOM RATU
LINK:daniponosa.hrt.hr


Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

20.Obljetnica SJP "Delta"