Baner

Posjeta do sada

Posjete Sadržajima : 727299

Pretraži stranice

Na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 18 

Donatori udruge

"jET-SET" VRBANJA
OPĆINA CERNA
GRAD ŽUPANJA


Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „DELTA“ Županja (u daljnjem tekstu UVSPDR „DELTA“ Županja ) 32 270 Županja, Bana Josipa Jelačića 4.

Poslovni račun broj:IBAN:HR 1623600001102836150 ZAGREBAČKA BANKA POSLOVNICA Županja
OIB:14035999483
MB(DZS):01816721


Osnivačka skupština UVSPDR „DELTA“ bila je 09. ožujka 2004. godine. UVSPDR DELTA Županja upisana je 17. ožujka 2004. godine u Registar udruga Republike Hrvatske pod registarskim brojem udruge 16000898 pri Uredu državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Službi za opću upravu (KLASA:UO/I-230-02/04-01/73, URBROJ:2196-05-02-04-02, Vukovar, 17. ožujak 2004. godine).
USPDR-DELTA.HR > Vijesti > Aktivnosti Udruge > Obilježena 21.obljetnica akcije "Plitvice" i pogibije Josipa Jovića

Obilježena 21.obljetnica akcije "Plitvice" i pogibije Josipa Jovića

 

Bilo je hrabro i pravedno pobijediti u Domovinskom ratu, štiti vrijednosti koje su dio našeg ustavnog poretka.Predsjednik je objasnio kako svako vrijeme nosi svoje izazove, tada teže nego danas no postoje izazovi u naporu da građanima osiguraju bolji životni standard i da "spriječimo sve one koje bi željeli kotač povijesti vratiti natrag. I kako se 90-ih bilo hrabro i pravedno boriti protiv četničkih ideja, kao što je to bilo i 40-ih godina, tako i danas kada neki žele vratiti kotač povijesti, moramo mu reći ne"."

"Njima danas moramo reči ne. Hrvatska će ostati vrijedna, pravedna zemlja usmjerena na pomirenje i suživot, demokraciju i ljudska prava. Želimo jasno reći da te vrijednosti ne idu skupa s idejama koje su hranile agresiju, smrt i narušavale ljudska prava", kazao je Josipović. Govoreći o današnjim problemima Josipović je istaknuo "repove iz prošlosti kao što su privatizacijski kriminal i ratno profiterstvo. Iskazao je vjeru da većina građana ima, bez obzira na stranačku pripadnost i vjersku ili drugu opredjeljenost, vjeru u demokraciju i dobro.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema potpresjednik Sabora Josip Leko kazao je da mu je čast iskazati poštovanje i zahvalnost i Josipu Joviću i svim žrtvama i hrvatskim braniteljima koji su izvojevali slobodu Hrvatske u obrambenom ratu. Sve njihove žrtve obvezuju današnje vodstvo, kazao je, da izgradimo onakvu Hrvatsku za kakvu su se branitelji borili, a to će biti Hrvatska jednakih prava, životnih uvjeta i jednakih šansi za sve. Na kraju svog govora izaslanik Leko na ovom komemorativnom skupu sjećanja"čestitao je svima 21 obljetnicu pogibije Josipa Jovića".

Poručio je da nikada neće biti zaboravljeni najblistaviji trenuci hrvatske povijesti i dostojanstvo hrvatskih branitelja. Onima koji recikliraju mračne ideje koje su kroz povijest već osuđene poručio je da njihove ideje ne osiguravaju Hrvatskoj mirnu i perspektrivnu budućnost današnjim i budućim generacijama.

Neven Mimica, izaslanik premijera Zorana Milanovića, kao potpredsjednik Vlade izrazio je zahvalnost Josipu Joviću i svim drugim braniteljima koji su položili život za slobodnu Hrvatsku. Ustvrdio je da nas njihova žrtva uči koliko vrijedi sloboda i domoljublje, zahvaljujući čemu smo dobili mogućnost da smo danas članica NATO-a i uskoro članica EU-a što je "najbolji strateški okvir za naš ukupan gospodarski i društveni razvoj".

Za Domovinski rat kao obrambeni i pravedan kazao je da nas obvezuje na odgovorno vođenje države i poštivanje volje građana jer, kazao je, samo je tako moguće postići sinergiju svih sposobnosti društva, s poštivanjem građanskih sloboda i svih nacionalnih interesa. Dodao je da na žalost moramo primijetiti da se u posljednje vrijeme izgubljeni ratovi i ratni zločinci prošlog stoljeća u Srbiji pokušavaju rehabilitirati, ali našu povijest neće pisati tuđi sudovi već su je napisali hrvatski branitelji 40-tih i 90-tih godina prošlog stoljeća. "Zlo će uvijek biti zlo, a dobro će uvijek biti dobro, ponovno jačanje velikosrpske ideje dovelo bi u pitanje sva postignuća dobrosusjedskih odnosa i suradnje u regiji za koju se zalažemo", upozorio je Mimica.

MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA PO PRVI PUTA NE POLAŽE VIJENAC SAMOSTALNO

Svečanosti obilježavanja 21. obljetnice pogibije prve žrtve Domovinskog rata i akcije prozvane "Krvavi Uskrs" prisustvovali su i ministar branitelja Predrag Matić Fred,koji nije kao ministar hrvatskih branitelja položio vijenac sa predstavnicima ministarstva hrvatskih branitelja, što je do sada bio običaj te mnogobrojni sudionici Domovinskog rata,delegacije,udruge branitelja kao i predstavnici MUP-a i Oružanih snaga RH.
Na današnjem obilježavanju 21 obljetnice pogibije Josipa Jovića nisu viđeni predstavnici HVIDR-a RH,predstavnici braniteljskih krovnih udruga,osim predstavnika krovne udruge SJP i predstavnika zbora gardijskih brigada te predsjednika udruge PHR i Zavjeta.

izvor:Hina/B.P.

OBAVIJESTI IZ UDRUGE

PRIGODNE POŠTANSKE MARKE SJP
Fotografija Policijska Vojna Mirovina.

PORTAL HRT-a POSVEĆEN DOMOVINSKOM RATU
LINK:daniponosa.hrt.hr


Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

20.Obljetnica SJP "Delta"