Baner

Posjeta do sada

Posjete Sadržajima : 727323

Pretraži stranice

Na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 16 

Donatori udruge

"jET-SET" VRBANJA
OPĆINA CERNA
GRAD ŽUPANJA


Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „DELTA“ Županja (u daljnjem tekstu UVSPDR „DELTA“ Županja ) 32 270 Županja, Bana Josipa Jelačića 4.

Poslovni račun broj:IBAN:HR 1623600001102836150 ZAGREBAČKA BANKA POSLOVNICA Županja
OIB:14035999483
MB(DZS):01816721


Osnivačka skupština UVSPDR „DELTA“ bila je 09. ožujka 2004. godine. UVSPDR DELTA Županja upisana je 17. ožujka 2004. godine u Registar udruga Republike Hrvatske pod registarskim brojem udruge 16000898 pri Uredu državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Službi za opću upravu (KLASA:UO/I-230-02/04-01/73, URBROJ:2196-05-02-04-02, Vukovar, 17. ožujak 2004. godine).
USPDR-DELTA.HR > Vijesti > Aktivnosti Udruge > Svečano porinuće patrolnog broda"Marino Jakominić"

Svečano porinuće patrolnog broda"Marino Jakominić"

Nakon intonacije himne i minute šutnje za sve one koji su svoj živote ugradili u temelje jedine domovine prigodnim riječima prisutnima se obratio direktor brodogradilišta g. Miljenko Brnić. Policijski brod ''Marino Jakominić'' duljine 25,10 metara i širine 6 metara. Izrađen je od brodskog aluminija  i opremljen s dva motora MTU od 1050 Kw, a maksimalna brzina koju može doseći iznosi 30 čvorova. S punim tankovima goriva, doseg plovidbe iznosit će 600 nautičkih milja. Brod je dodijeljen Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, a namijenjen je za nadzor unutarnjih morskih voda, teritorijalnog mora i zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa Republike Hrvatske, što uključuje motrenje, praćenje i kontrolu brodova i brodica na području Jadranskog i dijelu Jonskog mora.“Draga kumo, nadam se da ćete biti zadovoljni što se brod zove imenom vašeg pokojnog oca“ Završio je obraćanje direktor Brnić.

Ministar unutarnjih poslova g. Ranko Ostojić pozdravio je prisutne u svečanoj prigodi krštenja i porinuća policijskog plovila, istaknuvši kako ''onaj koji pristupi obrani domovine svjestan je jednog dubljeg, oku neuhvatljivog smisla našeg postojanja. Svjestan je važnosti solidarnosti u nevolji i kolektivne dobrobiti naspram individualnih želja i htijenja. Marino je pokazivao odlike takvog nesebičnog karaktera, ističući se u svojim zapovjednim policijskim i ratnim zadaćama prvenstveno ljudskom, čovječnom brigom za svoje kolege. Sve dodijeljene zadatke rješavao je temeljito, predano i odlučno, plijeneći pažnju drugačijim, jedinstvenim stilom zapovijedanja. Njegova je riječka posebna jedinica policije priskakala u pomoć gdje god je trebalo, požrtvovno braneći zakutke naše domaje''.

Nakon prigodnih obraćanja uslijedio  je blagoslov mons. Ivana Milovana i krštenje broda. Kuma broda je kćerka poginulog redarstvenika, Nataša Jakominić Maro, koja je na tradicionalan način krstila novo plovilo Policijske uprave primorsko goranske, a potom je brod uz izvedbu pjesme ''Croatio iz duše te ljubim'' spušten u more.

izvor:mup.hr

spomen-obilježje mjesta stradanja Marina Jakominić(SJP Ajkule-Rijeka)na ličkom ratištu(na putu prema Visočici)

OBAVIJESTI IZ UDRUGE

PRIGODNE POŠTANSKE MARKE SJP
Fotografija Policijska Vojna Mirovina.

PORTAL HRT-a POSVEĆEN DOMOVINSKOM RATU
LINK:daniponosa.hrt.hr


Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

20.Obljetnica SJP "Delta"