Baner

Posjeta do sada

Posjete Sadržajima : 727302

Pretraži stranice

Na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 23 

Donatori udruge

"jET-SET" VRBANJA
OPĆINA CERNA
GRAD ŽUPANJA


Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „DELTA“ Županja (u daljnjem tekstu UVSPDR „DELTA“ Županja ) 32 270 Županja, Bana Josipa Jelačića 4.

Poslovni račun broj:IBAN:HR 1623600001102836150 ZAGREBAČKA BANKA POSLOVNICA Županja
OIB:14035999483
MB(DZS):01816721


Osnivačka skupština UVSPDR „DELTA“ bila je 09. ožujka 2004. godine. UVSPDR DELTA Županja upisana je 17. ožujka 2004. godine u Registar udruga Republike Hrvatske pod registarskim brojem udruge 16000898 pri Uredu državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Službi za opću upravu (KLASA:UO/I-230-02/04-01/73, URBROJ:2196-05-02-04-02, Vukovar, 17. ožujak 2004. godine).
USPDR-DELTA.HR > Vijesti > Aktivnosti Udruge > Sudbina generala Gotovine i Markača ovisit će o utjecaju velikih sila!

Sudbina generala Gotovine i Markača ovisit će o utjecaju velikih sila!

Osim političkih pritisaka, dr. Šimac je, u četvrtak navečer u Zadru, kao temelj za rušenje prvostupanjske presude po kojoj je Gotovina dobio 24, a Markač 18 godina zatvora, naveo i činjenični opis optužnice koju je sastavio haaški tužitelj Serge Brammertz. Dodao je također kako sama optužnica izdvaja događaje iz konteksta, te ih krivo tumači.

- Stvoreno je novo kazneno djelo „udruženi zločinački pothvat“ koje ne postoji kao kazneno djelo ili inkriminacija u statutu suda niti u rezoluciji. I to im se novo kazneno djelo koje zasad postoji samo u Americi stavlja na teret. Suci i tužitelji zadiru u ono što nemaju pravo, a američki pravnici reagiraju kao da je to normalno, pa se na koncu postavlja pitanje jeli bilo razborito što je Gotovina imao dva američka odvjetnika- izjavio je dr. Šimac.

Dodao je kako je bizarno što je generalu Gotovini u izricanju presude pronađena samo jedna olakotna okolnost da se ponašao pristojno pred sudom, te da nikome nije palo na pamet da je oslobodio zaštićenu zonu UN-a Bihać - kazao je dr. Šimac, iskusni hrvatski stručnjak u području političkih i državno-upravnih znanosti s bogatim iskustvom rada u diplomaciji, koji je, kako je ispričao, generala Gotovinu upoznao kada je sa francuskim filozofom i esejistom Alainom Finkilekrautom došao u netom oslobođeni Knin.

- Kada smo dolazili nigdje nismo vidjeli ni palež ni pljačku. U Kninu smo naletjeli na skupinu mladih vojnika. Pitali smo ih kako je oslobođen Knin na što je jedan od njih stao objašnjavati na francuskom jeziku. Zvao se Ante Gotovina - ispričao je dr. Šimac tijekom svog predavanja „Međunarodno kazneno sudovanje i proces hrvatskim generalima Gotovini i Markaču“ održanom u organizaciji Družbe „Braća hrvatskog zmaja“, zmajskog stola u Zadru.

izvor:slobodna dalmacija

OBAVIJESTI IZ UDRUGE

PRIGODNE POŠTANSKE MARKE SJP
Fotografija Policijska Vojna Mirovina.

PORTAL HRT-a POSVEĆEN DOMOVINSKOM RATU
LINK:daniponosa.hrt.hr


Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

20.Obljetnica SJP "Delta"