Baner

Posjeta do sada

Posjete Sadržajima : 719702

Pretraži stranice

Na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 4 

Donatori udruge

"jET-SET" VRBANJA
OPĆINA CERNA
GRAD ŽUPANJA


Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „DELTA“ Županja (u daljnjem tekstu UVSPDR „DELTA“ Županja ) 32 270 Županja, Bana Josipa Jelačića 4.

Poslovni račun broj:IBAN:HR29 2500 0091 1021 3827 3 ADDIKO-Bank d.d.Podružnica Županja, Veliki Kraj 64

OIB:14035999483
MB(DZS):01816721


Osnivačka skupština UVSPDR „DELTA“ bila je 09. ožujka 2004. godine. UVSPDR DELTA Županja upisana je 17. ožujka 2004. godine u Registar udruga Republike Hrvatske pod registarskim brojem udruge 16000898 pri Uredu državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Službi za opću upravu (KLASA:UO/I-230-02/04-01/73, URBROJ:2196-05-02-04-02, Vukovar, 17. ožujak 2004. godine).
USPDR-DELTA.HR > Vijesti > Aktivnosti Udruge > Obrane Generala optimistične

Obrane Generala optimistične


Na pitanje suca Theodora Merona kakvo mu je zdravstveno stanje i želi li o tome govoriti na sjednici zatvorenoj za javnost, general Gotovina je odgovorio: Ne, hvala, sve je u redu, a slično je odgovorio i general Markač. Sudac Meron je rekao da u ovom trenutku ima dva neriješena podneska i najavio da će o njima uskoro biti donesena odluka.

Prvi je zahtjev obrane dvojice generala da se Srbiji izda obvezujući nalog za dostavu pojedinih zapisnika sa sjednica Vrhovnog savjeta obrane, za koje obrana misli da dokazuju kako su krajinski Srbi napustili Hrvatsku po naredbi svog vodstva, a ne zbog napada hrvatskih snaga. Drugi neriješeni podnesak je pismo tužiteljstva u kojem se žali da je obrana u svojoj žalbi iznijela neka povjerljive podatke.

Goran Mikuličić, odvjetnik generala Markača izjavio je nakon statusne konferencije da vidi neke pozitivne pomake u slučaju dostave dokumenata iz Srbije. Mikulićić je sinoć za HTV izjavio kako je obrana dio dokumenata dobila. Razgovor s njim pogledajte u Dnevniku 3.

Na statusnoj konferenciji bio je i novi član obrane generala Gotovine, švicarski odvjetnik Guenael Mettraux koji je rekao kako obrana smatra da prvostupanjska presuda ima mnogo činjeničnih i pravnih pogrešaka te da je krivo korišten i primijenjen koncept udruženog zločinačkog pothvata. Drugi Gotovinin odvjetnik Greg Kehoe je izrazio optimizam glede ishoda žalbenog postupka, dodajući da je ključna teza žalbe da su napadi u Oluji bili legitimni napadi na regularne vojne ciljeve na okupiranom hrvatskom području. Odvjetnik Luka Mišetić je dodao žalba osporava tezu o neselektivnom granatiranju.

Mišetić je najavio da će obrana vjerojatno sutra objaviti svoj odgovor na odgovor tužiteljstva. Markačev branitelj Mikuličić je rekao da odgovor tužiteljstva na žalbu obrane zapravo ni ne dotiče argumente koje je obrana iznijela.

Tužitelji u svom odgovoru na žalbu generala Gotovine tvrde pak kako je Prvostupanjsko vijeće Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju ispravno zaključilo da su u Oluji počinjeni nezakoniti napadi koji su rezultirali progonom srpskog stanovništva. Stoga haaško tužiteljstvo traži da se žalba generala Ante Gotovine odbaci u cijelosti, navode tužitelji u 137 stranica dugačkom odgovoru na žalbu.

Tužiteljstvo je pozvalo Žalbeno vijeće da kao neosnovanu odbaci i žalbu generala Markača. Markač nije dokazao nikakve pogreške u zaključcima vijeća i njegovu žalbu treba odbaciti u cijelosti, navodi se u verziji za javnost tužiteljskog odgovora na žalbu obrane. Raspravno vijeće primjereno je osudilo Markača za zločine koje su počinile hrvatske oružane jedinice u okviru udruženog zločinačkog pothvata, tvrde tužitelji.

izvor:hrt.hr

OBAVIJESTI IZ UDRUGE

PRIGODNE POŠTANSKE MARKE SJP
Fotografija Policijska Vojna Mirovina.

PORTAL HRT-a POSVEĆEN DOMOVINSKOM RATU
LINK:daniponosa.hrt.hr


Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

20.Obljetnica SJP "Delta"