Baner

Posjeta do sada

Posjete Sadržajima : 751248

Pretraži stranice

Na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 11 

Donatori udruge

"jET-SET" VRBANJA
OPĆINA CERNA
GRAD ŽUPANJA


Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „DELTA“ Županja (u daljnjem tekstu UVSPDR „DELTA“ Županja ) 32 270 Županja, Bana Josipa Jelačića 4.

Poslovni račun broj:IBAN:HR 1623600001102836150 ZAGREBAČKA BANKA POSLOVNICA Županja
OIB:14035999483
MB(DZS):01816721


Osnivačka skupština UVSPDR „DELTA“ bila je 09. ožujka 2004. godine. UVSPDR DELTA Županja upisana je 17. ožujka 2004. godine u Registar udruga Republike Hrvatske pod registarskim brojem udruge 16000898 pri Uredu državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Službi za opću upravu (KLASA:UO/I-230-02/04-01/73, URBROJ:2196-05-02-04-02, Vukovar, 17. ožujak 2004. godine).
USPDR-DELTA.HR > Obavijesti > Obavijesti članovima > Promocija monografije SJP iz Domovinskog rata

Promocija monografije SJP iz Domovinskog rata


 

Monografija svjedoči o odlučnosti hrvatskih specijalaca da obrane Domovinu te su u njoj zapisana imena 158 hrvatskih specijalaca koji su izgubili živote braneći Domovinu.Predsjednica se obratila prisutnima zahvaljujući svima koji su doprinijeli nastanku i objavi monografije koja će biti trajni spomen na nezaboravnu ulogu specijalne policije u Domovinskom ratu:Hrvatska policija bila je prva crta obrane Hrvatskepočetkom velikosrpske agresije i jezgra stvaranja hrvatske vojske, koja je izvojevala pobjedu u Domovinskom ratu, predvođena prvim hrvatskim predsjednikom doktorom Franjom Tuđmanom. Nadam se da će ova monografija budućim naraštajima policajaca biti izvor motivacije i nadahnuće za nasljeđivanje slavne tradicije.

Ministar  hrvatskih branitelja  Tomo Medved rekao je kako su u monografiji zapisana imena svih onih koji su stvarali Hrvatsku te naglasio kako svaka rečenica povijesne monografije ima svoju dubinu, težinu i istinu koju mnogi ne žele znati, pokušavajući zanemariti uzrok Domovinskog rata, izjednačavajući odgovornost agresora i žrtve.Ministarstvo hrvatskih branitelja podupirat će ovakve  projekte, jer od zaborava priječe sve što smo prošli braneći Domovinu, stvarajući svoju vojsku i policiju. Uz svoja znanja i iskustva, zajedno s udrugama iz  Domovinskog rata, hrvatskim braniteljima i stradalnicima, radit ćemo na izgradnji snažne države koja poštuje hrvatske branitelje i vrijednosti Domovinskog rata. – poručio je ministar Medved.

Ministar obrane Damir Krstičević rekao je da je ovo djelo trajni podsjetnik na doprinos specijalne policije u Domovinskom ratu, na sve napore i žrtvu onih bez kojih ne bi bilo hrvatske slobode i hrvatske budućnosti.Nema  bojišta u Domovinskom ratu na kojem pripadnici specijalne policije, djelujući i u nepovoljnim uvjetima, nisu dali svoj doprinos. Ova monografija podsjetnik je na prijelomne trenutke u kojima se oslobađala jedina nam država. – zaključio je ministar Krstičević.

Predstavljanje  monografije uveličao je nastup klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“.

OBAVIJESTI IZ UDRUGE

OBAVIJEST:DO DALJNJEG SE OBUSTAVLJAJU SVE AKTIVNOSTI UDRUGE.

Evo i šesta godina dođe.Hvala svima koji su pomogli kad je bilo teško!
karta: Rajevo Selo Karta

Više na ovom linku:
https://koronavirus.hr/

PROJEKT"VELEBIT-2020"
Slikovni rezultat za velebit u domovinskom ratu

PORTAL HRT-a POSVEĆEN DOMOVINSKOM RATU
LINK:daniponosa.hrt.hr


Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

20.Obljetnica SJP "Delta"