Baner

Posjeta do sada

Posjete Sadržajima : 682966

Pretraži stranice

Na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 18 

Donatori udruge

"jET-SET" VRBANJA
OPĆINA CERNA
GRAD ŽUPANJA


Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „DELTA“ Županja (u daljnjem tekstu UVSPDR „DELTA“ Županja ) 32 270 Županja, Bana Josipa Jelačića 4.

Poslovni račun broj:IBAN:HR29 2500 0091 1021 3827 3 ADDIKO-Bank d.d.Podružnica Županja, Veliki Kraj 64

OIB:14035999483
MB(DZS):01816721


Osnivačka skupština UVSPDR „DELTA“ bila je 09. ožujka 2004. godine. UVSPDR DELTA Županja upisana je 17. ožujka 2004. godine u Registar udruga Republike Hrvatske pod registarskim brojem udruge 16000898 pri Uredu državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Službi za opću upravu (KLASA:UO/I-230-02/04-01/73, URBROJ:2196-05-02-04-02, Vukovar, 17. ožujak 2004. godine).
USPDR-DELTA.HR > Obavijesti > Obavijesti članovima > Obilježena 26.obljetnica pogibije 12 redarstvenika

Obilježena 26.obljetnica pogibije 12 redarstvenika

 

Robert Kopal, državni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova podsjetio je na dan ukopa dvanaestorice redarstvenika prije 26 godina i svetu misu na kojoj je toga dana svojim prisustvom preko 15 tisuća ljudi poručilo da hrabre hrvatske žrtve nikada neće zaboraviti. «Iznimno me raduje što je veliki broj mladih proteklog vikenda prilikom hodočašća Gradu Heroju, iskazao želju pokloniti se pred Spomen obilježjem u Borovu. To je dokaz svima nama da se istina prenosi i nikada ne prestaje. Dok je nas, i generacija koje dolaze, nikada ne smijemo i nećemo zaboraviti žrtve koje su pale u ime hrvatske neovisnosti”, obećao je sudionicima obilježavanja te, s dubokim poštovanjem prema obiteljima žrtava, poručio da se ovakvi tragični događaji više nikada na ovim prostorima ne smiju ponoviti.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je kako je nedopustivo da za zločin i ubojstvo dvanaestorice hrvatskih redarstvenika do danas nitko nije odgovarao. «Ne možemo se pomiriti niti zadovoljiti opravdanjima o proteku vremena ili drugim poteškoćama u istraživanju ovog i sličnih događaja. Obveza države za utvrđivanjem istine i krivnje za podmukla i okrutna ubojstva hrvatskih redarstvenika u Borovom Selu trajna je i prestat će tek onog trenutka kada i posljednji osumnjičeni za taj zločin stupi pred lice pravde. Do tada nećemo mirovati. Kao predsjednica to neću dopustiti. Pravda je ponekad spora ali mora biti dostižna!» poručila je, naglasivši kako to dugujemo našim poginulim junacima iz Borovog Sela.

Po završetku komemoracije u crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima slavljena je sveta misa za poginule redarstvenike koju je predvodio mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij u miru. Nakon svete mise na stadionu HNK «Cibalia» atletskom utrkom započeo je «Memorijal dvanaest redarstvenika», kojeg je otvorio državni tajnik MUP-a Robert Kopal.

DA SE NE ZABORAVI:
Stipan Bošnjak, Antun Grbavac, Josip Culej, Mladen Šarić, Zdenko Perica, Zoran Grašić, Ivica Vučić, Luka Crnković, Marinko Petrušić, Janko Čović, Željko Hrala i Mladen Čatić ubijeni su iz zasjede prilikom spašavanja dvojice svojih kolega, koje su u noći s 1. na 2. svibnja 1991., tijekom redovite policijske ophodnje, zarobili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi. Ubijene policajce, pripadnike Specijalne jedinice policije Vinkovci, srpski teroristi potom su masakrirali. U akciji je ranjen i 21 policajac. Ovaj krvavi događaj, nakon pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića na Plitvicama, označio je neslužbeni početak Domovinskog obrambenog rata.

izvor:mup.hr

OBAVIJESTI IZ UDRUGE

Subota 18.05.u 15,00 sati posljednji ispraćaj Marijana Horvat na mjesnom groblju u Đurićima.
Iskrena sućut obitelji Damira Horvat.Počivao u miru Božijem .


PORTAL HRT-a POSVEĆEN DOMOVINSKOM RATU

LINK:daniponosa.hrt.hr


Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

20.Obljetnica SJP "Delta"

PRIJATELJI UDRUGE "Delta"


Slikovni rezultat za borovo selo